اسکندر کبیر Ἀλἑξανδρος ὁ Μἑγας متولد ۳۵۶ ق م در شهر پلا  و تا ۱۶ سالگی تحت تعلیم ارسطو قرار داشت.

اسکندر کبیر

ایرانیان به اسکندر گجستک می گویند (گجستک متضاد خجسته با "ک" تحقیر!). اما آیا ممکن است انسان ایرانی برخلاف روال همشیگیش، وقتی که فقدان خرد جمعی احساس نمی شود از انقیاد عواطف کور و جمعی آزاد شود؟

مسلما جواب این سوال خیر است. زیرا طبق گفته ارسطو:

ایرانیان بربراند چرا که در احساساتشان افراط می کنند و ناتوان از عضویت در انجمنی ی و زندگی در جامعهِ مدنیِ آزادی هستند. 

اما آیا این مشکل همیشه از جانب طبقه حاکم در این 2500 سال تاریخ ایران به جامعه تحمیل شده است؟

غیرممکن به نظر می رسد! ریشه مشکل در چیزی است که فرهنگ می خوانیمش. نه آن فرهنگی که احکامش تنها در آداب و رسوم و یا در بهترین حالت در تظاهراتمان نمود پیدا می کند بلکه فرهنگی که معادل کلمه یونانی پایدیا است. تمرکز پایدیا یا همان فرهنگ در تربیت کودکان است و انسان ایرانی در تربیت کودکش تابع میم هایی است که ضرورتا در طی این قرن ها از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است. هیجان، افراط در عواطف، غرور توخالی و مهمتر از همه ترجیح بی چون و چرای منافع شخصی بر منافع شهر و یا جامعه. این ژن های فرهنگی( میم ها) که محصول هزاره های فرگشت جامعه ایرانی هستند بنظر  لایتغیر و خودخواه عمل میکنند. ممکن است طرز بیان این  میم ها طبق شرایط تاریخی متفاوت به نظر برسند اما ذات و عملکردشان بی تغییر مانده است.

اسکرینشات اسکندر کبیر قسمت اول

در ادامه قسمت اول از چهارقسمت پویانمایی اسکندر کبیر را به همراه زیرنویس فارسی تقدیم میکنیم. این سری از ویدئو ها شرح جامع و دقیقی از آغاز تنازعات میان ایرانیان و یونانیان در عهد باستان و چگونگی فتح امپراتوری هخامنشیان توسط اسکندر کبیر می دهد. امیدوارم به حال امروزمان کارساز افتد.

••••

لینک تماشای اسکندر کبیر قسمت اول در آپارات 

دانلود کتاب صوتی رساله لیزیس اثر افلاطون

دانلود کتاب حکمت در دوران شکوفایی فکری یونانیان نوشته نیچه

اسکندر کبیر قسمت سوم

اسکندر ,کبیر ,ایرانی ,فرهنگی ,ایرانیان ,جامعه ,قسمت اول ,اسکندر کبیر ,به نظر ,اما آیا ,و یا

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

سایت تخصصی انشا دانستنی های حمل و نقل پرسپولیس افزایش فروش سوپر مارکت ها جنبش مرصوص اباریق- علوم قرآن و حدیث کسب و کار آنلاین مایگریشن اسکیلز دانستنیهایی درباره ویپ نآمرئی